Erilainen lääkärikirja


Pienen Kulkijan Sairauskirja

Stiina Kiiveri | kuvat Stiina Kiiveri, Mio Määttä

Pienen kulkijan sairauskirja tarjoaa lapsille tärkeää tietoa runomuotoisten tarinoiden ja värikkäiden kuvien siivittämänä.

Kirja täynnä tietopaloja, havainnollisia kuvia, runoja ja lasten kokemuksia. Pohjimmiltaan kyseessä on tietoteos, jossa esitellään lasten yleisimpiä syitä käydä lääkärissä. Pääpaino on eri pitkäaikaissairauksien esittelyssä, mutta alussa käydään läpi lääkärikäynnin yleisimmät tutkimustavat ja -välineet. Pitkäaikaissairauksista esitellään erityisesti allergia, astma, diabetes, sydänvika ja lastenreuma.

Kirjan sanomana on, että sairauksista huolimatta lapsi on ensisijaisesti maailmaa tutkaileva ja arjessa pärjäävä seikkailija.

Lue tästä Stiina Kiiverin vähän laajempi taustoitus Sairauskirjalle.


ISBN 978-952-5321-94-4 Sidottu/96 sivua/nelivärikuvitus/ovh.24,00/KL 59.6

Stiina Kiiveri

Stiina Kiiveri

Kotkalainen Stiina Kiiveri (s. 1971) on terveysaiheisiin erikoistunut toimittaja (YTM), jolla on äitinä kokemusta lasten pitkäaikaissairauksista. Lukuisiin sanoma- ja aikakauslehtiin kirjoittanut Kiiveri tekee nykyään freelancerina monipuolista kirjoitustyötä (mm. Ensihoitaja-lehden toimitussihteeri).

Kiiveri on julkaissut aiemmin kirjan Mökki ja pelakuu, Kurkistuksia siirtolapuutarhaan (WSOY 2011). Lastenkirjassa Kiiveri julkaisee ensimmäistä kertaa myös runojaan.

 

Media Temple