Tarinoita silmälle ja korvalle


Tarinatie

Tarinat Hugh Lupton, kuvitus Sophie Fatus | suomennos Riitta Oittinen

Tarinatie on mainio kokoelma kansainvälisiä satuja. Tarinat ovat peräisin eri puolilta maailmaa. Kokoelmassa on mukana vanhoja klassikoita, kuten norjalainen satu kolmesta kilipukista ja peikosta. Mukana on myös suomalaiselle lukijalle oudompia tarinoita, kuten hauska intialianen satu matkivista apinoista. Pitipä sitten kummasta hyvänsä, Hugh Luptonin tarinointi ja Sophie Fatusin riemastuttava kuvat viihdyttävät varmasti niin ääneen lukijaa kuin kuuntelijaakin. Kirja on tuotettu yhteistyössä Suomen YK-liiton kanssa.

Hugh Lupton

Hugh Lupton

Hugh Lupton on Britannian johtavia tarinakertojia. Oman maansa lisäksi hän on kiertänyt kertomassa tarinoitaan Euroopassa, USA:ssa, Etelä-Amerikassa ja Afrikassa. Hän on perehtynyt kansanmusiikkiin, kansanperinteeseen ja katuteatteriin ja rakastaa esiintymistä runo-illoissa. Hän on myös tunnettu esiintyjä Britannian medioissa. Lupton on julkaissut useita kansantaruihin pohjautuvia kirjoja.Pieni Karhu on julkaissut myös Hugh Luptonin ja Niamh Sharkeyn palkitun kirjan Ihmesatuja.

Tutustu tähän mielenkiintoiseen mestarikertojaan täällä. (englanniksi)

Sophie Fatus

Sophie Fatus

 

Sophie Fatus on syntynyt Pariisissa, missä hän myös opiskeli arkkitehtuuria ja kuvataiteita. Nykyisin Italiassa asuva Fatus on kokopäivätoiminen kuvittaja, kuvanveistäjä ja maalari. Hän on kuvittanut lukuisia lastenkirjoja.


Media Temple