Satuja ja tarinoita maailmalta


Ihmesatuja eri maista

Tarinat Hugh Lupton, kuvitus Niamh Sharkey | suomennos Riitta Oittinen

Hugh Luptonin tarinankerronta ja Niamh Sharkeyn lumoava kuvitustyyli luovat jännittävän kokonaisuuden, joka vie lukijansa eri puolille maailmaa. Kokoelmasta löytyy haitilainen, irlantilainen, länsi-afrikkalainen, venäläinen, ranskalainen ja englantilainen sekä cree-intiaanien tarina. Teokselle Ihmesatuja on myönnetty mm. Mother Goose ja Bisto Book-palkinnot.

Hugh Lupton

Hugh Lupton

Hugh Lupton on Britannian johtavia tarinakertojia. Oman maansa lisäksi hän on kiertänyt kertomassa tarinoitaan Euroopassa, USA:ssa, Etelä-Amerikassa ja Afrikassa. Hän on perehtynyt kansanmusiikkiin, kansanperinteeseen ja katuteatteriin ja rakastaa esiintymistä runo-illoissa. Hän on myös tunnettu esiintyjä Britannian medioissa. Lupton on julkaissut useita kansantaruihin pohjautuvia kirjoja.Pieni Karhu on julkaissut myös Hugh Luptonin ja Niamh Sharkeyn palkitun kirjan Ihmesatuja.

Tutustu tähän mielenkiintoiseen mestarikertojaan täällä. (englanniksi)

Niamh Sharkey

Niamh Sharkey

Niamh Sharkeyn kuvituksia ovat mm. Jaakko ja pavunvarsi, Jättiläismäinen nauris sekä Ihmesatuja eri maista.

Niamh Sharkey on lahjakas irlantilainen graafikko, joka palkittiin Jättiläismäisen nauriin kuvituksesta Englannissa ”vuoden 1999 jännittävimpänä kuvittajatulokkaana”. Sharkey valmistui taidekoulusta vuonna 1994 ja on sen jälkeen toiminut kirjankuvittajana ja graafisena suunnittelijana.

Tutustu graafikkoon (englanniksi).


Media Temple