Salaperäinen vieras


Valkeiden lepakoiden vartija

Teksti Harri István Mäki | kuvitus Tiina Reko

Pieni Attila-poika asuu sisarustensa ja vanhempiensa kanssa kartanossa 1800-luvun lopun Unkarissa. Attila haluaa kirjoittaa satuja ja tarinoita. Kaksoset Brigitta ja András ovat Attilaa vanhempia ja kiusaavat välillä salaa pikkuveljeään.

Kartanon alueella asuu lisäksi vanha mies, herra Kowalski, joka kauan sitten pelasti Attilan isän hengen. Mies haluaa olla omissa oloissaan ja seurustelee vain kappelin lepakoiden kanssa. Kaksoset pelottelevat Attilaa väittämällä, että herra Kowalski syö tottelemattomia lapsia.

Odottamattomat tapahtumat aiheuttavat suuria muutoksia kartanossa. Attila oppii myös, että luopuminen kuuluu elämään. Pieni poika on nyt hivenen isompi.

sid/156 sivua/mustavalkoinen kuvitus/leveys 148 mm x korkeus 240 mm/KL 84.2/ovh. 21,- ISBN 9789527315439


Harri István Mäki

Harri István Mäki

Kirjailija Harri István Mäki on suomalainen kirjailija. Hän on toiselta ammatiltaan teatteriohjaaja ja toimii Oriveden Opistossa sanataiteen opettajana. Mäki on kirjoittanut lasten- ja nuortenromaaneita, romaaneita, näytelmiä, kuunnelmia ja TV-käsikirjoituksia.

Harri István Mäelle myönnettiin Kirjailijaliiton vuoden 2022 Tirlittan-palkinto. Palkinto myönnetään tunnustuksena kirjailijan tähänastisesta tuotannosta sekä työstä suomalaisen kirjallisuuden hyväksi.


Tiina Reko

Tiina Reko

Kuvittaja Tiina Reko on toista ammattikorkeakoulututkintoaan suorittava opiskelija. Hän valmistui vuonna 2020 graafiseksi muotoilijaksi, mutta päätti jatkaa interactive media -opintojen parissa syksyllä 2021. Eniten hän on kiinnostunut kuvittamisesta, ja tämä onkin hänen ensimmäinen kirjakuvitusprojektinsa. Opinnoissaan Tiina Reko keskittyy pelisuunnitteluun ja animaatioon, joiden hän uskoo kehittävän kuvitustaitojaan.


Media Temple