A A A

Etusivu -Uutta ja ajankohtaista

 

Yksityiskohtaisempia tietoja kirjoista saat

klikkaamalla kansikuvaa tai kirjan nimeä.

 


 

 • Sivut: « Edellinen 1 2 3 Seuraava »
 • Kiepaus

  Etusivu -Uutta ja ajankohtaista

  Hanna Männikkölahti; Vuokko Hurme - kuvitus Ina Majaniemi

  Kardum on kaupunki maailmassa, joka on kääntynyt ylösalaisin. Rakennukset ja puut roikkuvat alaspäin, ja ihmiset kulkevat talosta taloon vaijereita pitkin. Elämä Kardumissa on jännittävää ja joskus vaarallistakin, sillä joskus ihmiset putoavat taivaalle ja katoavat.

  Kiepaus on tarina Lennan, Rouskun ja Jaanin viimeisestä kesästä Kardumissa. He elävät aivan tavallista elämää, kunnes vesi alkaa loppua ja tutut rakennukset sortuvat. Missä olisi parempi paikka elää?

  Kiepaus on Vuokko Hurmeen Huimaa-trilogian ensimmäinen osa. Se ilmestyy nyt Hanna Männikkölahden mukauttamana helppolukuisena versiona. Selkokirjan on kuvittanut Ina Majaniemi.

  Selkokirja. Selkokeskuksen hyväksymä.

  Hinta:22.00EUR
 • Elämän reseptikirja

  Etusivu -Uutta ja ajankohtaista

  toimittanut Taina de Carvalho

   

  Haluatko tietää rakkaudesta? Haluatko aineksia ja ohjeita ikuiseen kaveruuteen, tai vaikkapa unelmointiin? Tästä kirjasta löydät lasten omia ohjeita elämän moninaisiin tilanteisiin. Elämän reseptikirja on hauska ja koskettava kirja lapsille tärkeistä aiheista. Se on tarinoiden aarrearkku, joka avautuu lukijalle kuin hyvä ystävä. ”Vapaus on siellä, missä saa olla täysin oma itsensä.” 

  Kirjan kirjoittamiseen ja kuvittamiseen on osallistunut runsaat kaksikymmentä lasta. Kirjan valmistumista on ohjannut kuvataiteilija ja taideterapeutti Taina de Carvalho, joka on kehittänyt oman taidepohjaisen ekososiaalisen pedagogian.

   

  Hinta:20.00EUR
 • Ainon ja Matiaksen jännittävä syksy

  Etusivu -Uutta ja ajankohtaista

  teksti Nora Lehtinen | kuvitus Anne Muhonen

  Kaikkea jännää tapahtuu. Koulu alkaa, Aino saa uuden opettajan, merirosvot hyökkäävät ja kirjastossa kummittelee! Ainon ja Matiaksen syksy on täynnä vauhtia, uusia kavereita ja hauskoja leikkejä.

   

  Kirja sisältää kolme Aino ja Matias –tarinaa. Tarinoissa eletään ensimmäisen koulusyksyn jännitystä ja seikkaillaan kavereiden kanssa. Syksy on täynnä iloa, vaikka välillä jännittääkin!   

   

   

  Hinta:22.00EUR
 • Satu lohikäärmeestä, jolla oli keltaiset varpaat

  Etusivu -Uutta ja ajankohtaista

  Satu lohikäärmeestä, jolla oli keltaiset varpaat

  teksti Kuura Autere | kuvitus Tina Sarajärvi

   

  Lohikäärme, jolla oli keltaiset varpaat kertoo sadunomaisesti intersukupuolisen pienokaisen syntymästä.Se on kertomus vanhempien rakkaudesta ja positiivisesta uteliaisuudesta syntymässä olevaa pienokaistaan kohtaan sekä yhteisön tuen merkityksestä perheen hyvinvoinnille.Satu on ensimmäinen suomenkielinen lastenkirja aiheesta.

   

   

  Hinta:26.00EUR
 • Essi ja Paavo Puuperopuussa

  Etusivu -Uutta ja ajankohtaista

  teksti Meja Karjalainen ja Leena Rantala, kuvitus Sallamari Rantala

  Essin ja Paavon metsäretki muuttuu jännittäväksi, kun männyn rungosta alkaa kuulua outoa sopotusta. Yhtäkkiä pieni kaarnaovi pamahtaa auki ja — VAU — seikkailut puuperoiden kanssa alkavat!

  Kirjan kiehtovat tarinat hoksauttavat lasta löytämään uusia asioita kielestä. Lapsen ymmärrys kielestä laajenee, kun hän huomaa, miten monin tavoin sitä voi käyttää. Kirja rohkaisee lasta leikkimään sanoilla ja auttaa häntä hahmottamaan, miten sanat rakentuvat.

  Kirja sopii erityisesti lukemaan opettelevalle ja lukemisen alkutaipaleella olevalle lapselle.


  ISBN 978-952-7315-32-3 Sidottu/96 sivua/ 215 X 270/neliväri/ ovh. 24,- L85.22

  Hinta:24.00EUR
 • Minä olen Alex

  Etusivu -Uutta ja ajankohtaista

  "Minä olen Alex. Tänään minulla on synttärit. Ystävät tulevat minulle kylään, mutta ihan kaikki ovat tervetulleita. Tule sinäkin!"

  Alexin synttäreille saapuu kiintoisa kirjo ystäviä, siksi synttäritunnelma on ihan parasta maailmassa!

  Hinta:20.00EUR
 • Pienen kulkijan sairauskirja

  Etusivu -Uutta ja ajankohtaista

  Pienen kulkijan sairauskirja tarjoaa lapsille tärkeää tietoa runomuotoisten tarinoiden ja värikkäiden kuvien siivittämänä. Kirjan sanomana on, että sairauksista huolimatta lapsi on ensisijaisesti maailmaa tutkaileva ja arjessa pärjäävä seikkailija.

  Hinta:24.00EUR
 • Essin ja Paavon tarinapuu

  Etusivu -Uutta ja ajankohtaista

  Essin ja Paavon tarinapuussa on kotoisia kertomuksia, joissa on otettu huomioon lapsen kyky ymmärtää luettua tekstiä.

  Ensimmäisen oksan tarinat on kirjoitettu lapselle, joka ymmärtää puhetta jonkin verran mutta käyttää itse vain yksittäisiä sanoja tai lyhyitä lauseita. Pienokainen on tällöin kohta kaksivuotias tai hieman yli. Tähän oksaan on ripustettu myös pieniä loruja niille, joita kiehtoo kielen rytmisyys ja äänteiden melodisuus.

  Toisen oksan tarinat ovat taaperolle, joka tajuaa puhetta jo melko hyvin. Hänellä on laajahko sanavarasto mutta hänen ilmauksensa ovat lapsenomaisia. Tarinat sopivat alle kolmevuotiaalle.

  Kolmannen oksan tarinat soveltuvat parhaiten kolme vuotta täyttäneelle. Tällöin kieli on jo melko kehittynyttä: lapsi puhuu pitkiä lauseita ja yhdistää niitä monipuolisesti toisiinsa.

  Hinta:22.00EUR
 • Meidän perhe

  Etusivu -Uutta ja ajankohtaista

  Lähde Annin kanssa etsimään mummin karannutta koiraa. Etsintäretkellä tutustut monenlaisiin perheisiin, joista jokaisessa on jotain ainutlaatuista ja erityistä, mutta myös jotain tuttua ja tavallista.

  Meidän perhe -kirjassa oikeat perheet avaavat kotinsa oven ja kutsuvat lukijan kylään.

  Vanhemmille ja kasvatusalan ammattilaisille Meidän perhe tarjoaa onnistuneen katsauksen perheiden moninaistumiseen. Kirjassa esitellään vauva-, monilapsinen, kolmos-, yhden vanhemman perhe sekä ero-, vammais-, vastaanotto-, sijoituslapsi, adoptio-, romani-, sateenkaari-, maahanmuuttaja-, pakolais- ja kahden kulttuurin perhe.

  Hinta:23.00EUR
 • Ikioma perheeni

  Etusivu -Uutta ja ajankohtaista

  teksti Tittamari Marttinen kuvitus Aiju Salminen

  Kuu elää sateenkaariperheessä. Sana on hänestä kaunis ja värikäs, niin kuin on taivaalle ilmestyvä sateenkaarikin. Hänellä on kaksi äitiä, jotka rakastavat ihan hurjasti häntä ja toisiaan.

  Kuun ystävällä ja veljellä Kimillä on kaksi isää. Kun Kuu kaipaa isäseuraa, hän menee leikkimään Kimin isän ja iskän kanssa. Nämä kaksi perhettä muodostavat yhdessä apilaperheen.

   

  Kuulla on syntymäpäivä ja hän viettää sitä veneretkellä perheensä kanssa. Mukaan tulee myös kummi Niki, joka on opettanut Kuun retkeilemään luonnossa ja jonka kanssa Kuu voi jutella mistä asiasta tahansa.

   

  Kirjassa kerrotaan luontevasti ja lämpimästi erilaisista perhemuodoista. Ikioma perhe on lapselle maailman tärkein asia. Kuun mielestä on hauskaa, että kavereiden perheet ovat erilaisia kuin hänen omansa.

  ISBN  978-952-5321-92-0   Sidottu/44 sivua/nelivärikuvitus

   

  Ovh. 20,00 €

   

  Hinta:20.00EUR
 • Sivut: « Edellinen 1 2 3 Seuraava »