Itsensä hyväksymisen ja toisten arvostamisen puolesta


Ei haittaa jos on erilainen (kirja on loppuunmyyty)

Kirjan kirkkaat värit, pelkistetyt hahmot ja hassut yksityiskohdat vetoavat lapsen omaan mielikuvitukseen. Pienemmille kirja sopii katselukirjaksi, vähän vanhempien lasten kanssa teemoista löytyy paljon keskusteltavaa. Ei haittaa, jos on isot korvat. Ei haittaa, jos suututtaa.

Katso tämä sivu myös cu3er-efektinä, edellyttää Flash 9+

Mitä Helsingin kaupunginkirjaston Kirviö sanoo:

Todd Parrin iloisen värikkäissä kuvakirjoissa ei isoille koululaisille ole juurikaan luettavaa, mutta sitäkin enemmän ajateltavaa. Ei haittaa jos on erilainen, Rauhakirja ja Perhekirja kertovat kaikki suvaitsevaisuudesta, erilaisuuden hyväksymisestä ja itsensä ja muiden arvostamisesta.

 Kokoelma viisauksia

 Kirjoissa ei ole juonellista tarinaa, vaan kokoelma viisauksia. Niissä pohditaan isoja ja pieniä asioita, jotka voivat olla vähän hullunkurisia tai todella riipaisevia.

 Kirjoille on yhteistä kerronta, jossa ensimmäistä lausetta toistetaan. ”Ei haittaa, jos on näkymätön ystävä. Ei haittaa, jos syö kaurapuuroa kylpyammeessa. Ei haittaa, jos kertoo jollekin tunteistaan. Ei haittaa, jos...” tai vastaavasti ”Rauha on sitä, että halaat ystävää. Rauha on sitä, että...” tai ”Perheessä voi olla adoptoituja lapsia. Perheet voivat olla...” Alun jatkoksi on hauska keksiä itse lisää selityksiä.

Todd Parrin piirrostyyli on ronski ja selkeä, mutta kuvissa on myös vinkeitä yksityiskohtia.

 Jutun juureksi

 Lämpimiä ajatuksia sisältävät kirjat sopivat yhdessä katseltaviksi ja luettaviksi. Isosiskot ja –veljet tai vaikka lapsenvahtina toimivat isommat koululaiset voivat käydä mielenkiintoisia juttutuokioita pienempien kanssa Parrin kirjojen innoittamina. Hauskan viisauden voi vaikka kopioida itselleen (mutta vain itselleen Kirv. huom.) ja laittaa seinälle. Eikä todellakaan haittaa, jos joskus on lapsellinen!


Todd Parr

Todd Parr ja Bully

Todd Parr on amerikkalainen, Kaliforniassa asuva lastenkirjailija ja taiteilija. Hänen kirjojensa läpikäyvä viesti on suvaitsevaisuus, itsensä arvostaminen ja erilaisuuden hyväksyminen.

 

 Kuvassa Todd ja hänen koiransa Bully.


Media Temple