Nyt leikitään sanoilla


Essi ja Paavo Puuperopuussa

teksti Merja Karjalainen - Leena Rantala | kuvitus Sallamari Rantala

Essin ja Paavon metsäretki muuttuu jännittäväksi, kun männyn rungosta alkaa kuulua outoa sopotusta. Yhtäkkiä pieni kaarnaovi pamahtaa auki ja — VAU — seikkailut puuperoiden kanssa alkavat!

Kirjan kiehtovat tarinat hoksauttavat lasta löytämään uusia asioita kielestä. Lapsen ymmärrys kielestä laajenee, kun hän huomaa, miten monin tavoin sitä voi käyttää. Kirja rohkaisee lasta leikkimään sanoilla ja auttaa häntä hahmottamaan, miten sanat rakentuvat.

Kirja sopii erityisesti lukemaan opettelevalle ja lukemisen alkutaipaleella olevalle lapselle.

Tarinoiden kirjoittajat ovat lapsen kielenkehityksen asiantuntijoita.

ISBN 978-952-7315-32-3 Sidottu/96 sivua/ 215 X 270/neliväri/ ovh. 24,- L85.22

Merja Karjalainen

Merja Karjalainen

Merja Karjalainen on filosofian tohtori ja yliopiston lehtori, joka on tehnyt työuransa Oulun yliopiston suomen kielen oppiaineessa. Nyt eläkkeellä oleva Karjalainen on opettanut ja tutkinut lapsen kielenkehityykseen ja keskusteluihin liittyviä teemoja. Hän on myös kahden ihanan lapsenlapsen mummi.

 


Leena Rantala

Leena Rantala

Leena Rantala on filosofian tohtori. Tällä hetkellä hän työskentelee logopedian oppiaineessa. Hän opettaa puheterapeuteille lapsen kielenkehitykseen ja kielihäiriöihin liittyviä asioita.Lisäksi Rantala on kuntouttanut (puheterapeuttina) lähes parikymmentä vuotta puheen- ja kielenkehityksen häiriöistä kärsiviä lapsia. Hän on myös kahden ihanan lapsen mummi.

 


Media Temple